prei

 

De vorm van prei doet aan Mars of Mars/Jupiter denken, als je prei snijdt, dus met Mars bewerkt, komen er ringetjes, die aan Venus doen denken. Prei heeft een sterke smaak, en doet het daarom goed in soepen, net als ui. In die zin is het ook een Mars-plant.  In het algemeen heeft prei een kalmerende werking op Mars-aandoeningen:

 

SPIJSVERTERING: Prei heeft een goede uitwerking op het spijsverteringskanaal, en is goed inzetbaar bij dyspepsie. Het verwijdert urinezuurdepots, en is goed bij zwaarlijvigheid of vetzucht.

Ook bij reuma, jicht, artrose en nierstenen is prei van belang.

 

Voor kinderen die vaak verkouden zijn, opgezette amandelen hebben, veel hoesten en slijm afscheiden is prei heel belangrijk.

 

Daarnaast is het inzetbaar bij blaasontsteking, aambeien en bij steenpuisten. Uitwendig kun je omslagen maken, die eksterogen trouwens ook zacht kunnen maken. Ze verwachten rode plekken van wespensteken ook.

 

Klazien uut Zalk:

PREI

"Prei is niet alleen een hartstikke gezonde groente, maar als je 3 grote of 6 kleine preien in een liter water kookt, en daarvan 3x per dag een kopje drinkt, heb je geen zin meer in alcohol en als je er nog knoflook door doet, heb je ook geen zin meer in roken".